19 تجربه از عکس غذاهای خوشمزه در نی نی سایت: یک بررسی مختصر
نی نی سایت، به عنوان یکی از بزرگترین انجمنهای آنلاین فارسی زبان، همواره محلی برای تبادل نظر و تجربه در زمینههای مختلف، از جمله آشپزی و تهیه غذا بوده است. یکی از جذابترین بخشهای این سایت، تاپیکهای مربوط به عکس غذاهای خوشمزه است. در این پست، به خلاصه 19 تجربه از نظرات کاربران در مورد این عکسها میپردازیم:
در اینجا 19 نکته و تجربه که از دل نظرات کاربران نی نی سایت در مورد عکس غذاها بیرون کشیده شده است را میخوانید:

- ✅نورپردازی مناسب، کلیدی برای جذاب نشان دادن غذا در عکس است. نور طبیعی بهترین گزینه است.
- ✅بهرهگیری از بکگراندهای ساده و خلوت، باعث میشود غذا بیشتر به چشم بیاید.
- ✅چیدمان زیبای غذا در بشقاب، تاثیر زیادی در اشتها برانگیز بودن عکس دارد.
- ✅زوم کردن روی جزئیات غذا، مانند سس یا بافت آن، میتواند عکس را جذابتر کند.
- ✅بهرهگیری از فیلترهای ملایم و طبیعی، رنگها را بهبود میبخشد و عکس را دلپذیرتر میکند.
- ✅زاویه دید مناسب، میتواند ابعاد و شکل غذا را به بهترین شکل نشان دهد.
- ✅بهرهگیری از وسایل جانبی مرتبط با غذا، مانند دستمال سفره یا ادویهجات، میتواند به عکس عمق بدهد.
- ✅بهروز بودن با ترندهای عکاسی غذا، به شما کمک میکند عکسهای مدرنتری بگیرید.
- ✅گرفتن عکس از مراحل تهیه غذا، میتواند برای مخاطبان جذاب و آموزنده باشد.
- ✅اشتراکگذاری دستور پخت غذا در کنار عکس، باعث تعامل بیشتر با مخاطبان میشود.
- ✅بهرهگیری از هشتگهای مرتبط با غذا، به دیده شدن عکس شما کمک میکند.
- ✅دریافت بازخورد از دیگران در مورد عکسهایتان، به شما کمک میکند نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کنید.
- ✅تنوع در نوع غذاهایی که از آنها عکس میگیرید، مخاطبان بیشتری را جذب میکند.
- ✅بهرهگیری از اپلیکیشنهای ویرایش عکس، میتواند کیفیت عکسهای شما را بهبود بخشد.
- ✅گرفتن عکسهای با کیفیت بالا، حتی با موبایل، امکانپذیر است.
- ✅خلاقیت در بهرهگیری از رنگها و بافتها، میتواند عکسهای شما را منحصربفرد کند.
- ✅گرفتن عکس از غذاهای سنتی و محلی، میتواند برای مخاطبان جالب باشد.
- ✅شرکت در چالشهای عکاسی غذا، میتواند انگیزه شما را برای عکاسی بیشتر کند.
- ✅به اشتراک گذاشتن تجربیات خود در مورد عکاسی غذا با دیگران، میتواند به پیشرفت آنها کمک کند.
عکس غذاهای خوشمزه: گلچینی از تجربیات نی نی سایت
1. قورمه سبزی جا افتاده و خوش عطر
عکس قورمه سبزیای که رنگش تیره و روغن پس داده بود، هوش از سر همه برد. کاربری گفته بود که راز خوشمزگیاش در سرخ کردن زیاد سبزی و بهرهگیری از گوشت گوسفندی تازه است. یکی دیگه گفته بود حتما قبل از اضافه کردن لوبیا، یه کم لوبیا رو با پیاز داغ تفت بده!یه تجربه جالب هم این بود که یه قاشق رب انار توی قورمه سبزی طعمش رو خیلی بهتر میکنه. نکته مهم دیگه، بهرهگیری از لیمو عمانی تازه و با کیفیت بود که طعم تلخ به غذا نده. بعضی ها هم توصیه میکردن یه تکه دنبه کوچیک توی غذا بندازین تا طعمش عالی بشه. یادمون باشه که سبزی قورمه رو خیلی ریز خرد کنیم تا خورشت یکدست بشه. آخرین نکته هم اینکه شعله گاز باید خیلی کم باشه تا خورشت خوب جا بیفته.
2. زرشک پلو با مرغ مجلسی
تصویری از زرشک پلو با مرغی که مرغش کاملاً طلایی و براق بود و زرشکها حسابی پف کرده بودن، بین کاربرا خیلی دست به دست شد. ظاهرا مرغ رو اول حسابی سرخ میکردن و بعد با پیاز و ادویه های فراوون میذاشتن بپزه. بعضی ها هم پیشنهاد میدادن برای خوشرنگ شدن مرغ، یه مقدار زعفران دم کرده غلیظ بهش اضافه کنن. برای زرشک پلو هم میگفتن زرشک ها رو با کمی کره و شکر تفت بدین تا براق و خوشمزه بشه. یه ایده جالب هم این بود که موقع دم کردن برنج، یه مقدار زعفران دم کرده روی برنج بریزین تا عطرش عالی بشه. بعضی ها هم برای طعم بهتر، یه کوچولو آبلیمو به مرغ اضافه میکردن.
3. کیک شکلاتی خیس
عکس یه کیک شکلاتی که از شدت خیسی انگار داشت آب میشد، همه رو وسوسه کرد. کاربری که عکس رو گذاشته بود، گفت که از ترکیب شکلات تلخ و شیرین استفاده کرده و بعد از پخت، یه سس شکلاتی داغ روش ریخته. بعضی ها هم توصیه میکردن برای اینکه کیک خیس تر بشه، بعد از پخت چند تا سوراخ روش ایجاد کنین و سس رو روش بریزین. یه نکته مهم دیگه هم این بود که کیک رو نباید زیاد توی فر نگه دارین تا خشک نشه. برای سس شکلاتی هم میتونین از ترکیب شکلات، شیر، خامه و کره استفاده کنین. اگه میخواین کیکتون خیلی خوشمزه بشه، یه قاشق چایخوری پودر قهوه بهش اضافه کنین. میتونین روی کیک رو با پودر کاکائو یا شکلات رنده شده تزئین کنین.
4. ته چین مرغ زعفرانی
ته چینی که لایه های برنج و مرغش کاملاً از هم جدا بودن و رنگش حسابی طلایی بود، حسابی طرفدار پیدا کرد. برای درست کردن ته چین خوب، باید از برنج نیم دانه استفاده کنین. مرغ رو هم باید قبلش با پیاز و ادویه بپزین و ریش ریش کنین. برای مایه ته چین هم باید زرده تخم مرغ، ماست چکیده، زعفران و کمی روغن رو با هم مخلوط کنین. ته چین رو باید توی فر یا روی گاز با حرارت خیلی کم بپزین تا ته دیگش نسوزه. برای اینکه ته چین خوشمزه تر بشه، میتونین از زرشک و خلال پسته هم استفاده کنین.
5. کوکو سبزی خوش رنگ و لعاب
یه کوکو سبزی که حسابی پف کرده بود و توش پر از سبزیجات تازه بود، کلی لایک گرفت. برای درست کردن کوکو سبزی خوب، باید از سبزیجات تازه و معطر استفاده کنین. تخم مرغ ها رو هم باید خوب بزنین تا کوکو پف کنه. میتونین برای طعم بهتر، کمی گردو خرد شده و زرشک هم به کوکو اضافه کنین. کوکو رو باید با حرارت ملایم سرخ کنین تا نسوزه. بعضی ها هم پیشنهاد میدادن کمی آرد نخودچی به کوکو اضافه کنین تا منسجم تر بشه. برای اینکه کوکو خوشرنگ تر بشه، میتونین کمی زردچوبه بهش اضافه کنین.
6. آش رشته جا افتاده
آش رشته ای که رشته هاش حسابی لعاب داده بودن و روش پر از پیاز داغ و نعناع داغ بود، همه رو به یاد خونه مادربزرگ انداخت. برای درست کردن آش رشته خوشمزه، باید از حبوبات و سبزیجات تازه استفاده کنین. رشته آش رو هم باید در آخر اضافه کنین تا زیاد له نشه. پیاز داغ و نعناع داغ رو هم باید حسابی سرخ کنین تا طعم آش عالی بشه. میتونین برای طعم بهتر، کمی کشک هم به آش اضافه کنین. بعضی ها هم برای خوش طعم تر شدن آش، کمی قره قروت بهش اضافه میکنن.
7. پیتزای خونگی با پنیر فراوون
یه پیتزای خونگی که روش پر از پنیر پیتزا بود و موادش حسابی آبدار به نظر می رسید، خیلی ها رو وسوسه کرد خودشون دست به کار بشن. برای درست کردن پیتزای خوب، باید از خمیر پیتزای با کیفیت استفاده کنین. مواد پیتزا رو هم باید به اندازه کافی روی خمیر پخش کنین. پنیر پیتزا رو هم باید در آخر روی پیتزا بریزین و پیتزا رو توی فر با حرارت بالا بپزین. بعضی ها هم پیشنهاد میدادن کمی آویشن روی پیتزا بپاشین تا عطرش عالی بشه.
8. کتلت سیب زمینی ترد و خوشمزه
کتلت هایی که هم ترد و هم خوش رنگ بودن و روغن زیادی هم جذب نکرده بودن، خیلی مورد توجه قرار گرفتن. برای درست کردن کتلت خوب، باید سیب زمینی ها رو آب پز کنین و بعد رنده کنین. پیاز رو هم باید رنده کنین و آبش رو بگیرین. تخم مرغ و ادویه ها رو هم اضافه کنین و مواد رو خوب ورز بدین. کتلت ها رو باید با حرارت ملایم سرخ کنین تا نسوزن. برای اینکه کتلت ها روغن کمتری جذب کنن، میتونین قبل از سرخ کردن، اونها رو توی آرد سوخاری بغلتونین. بعضی ها هم پیشنهاد میدادن کمی جعفری خرد شده به کتلت اضافه کنین تا خوشمزه تر بشه.
9. عدس پلو با کشمش و خرما
عدس پلویی که با کشمش و خرما تزیین شده بود و عطر دارچینش کل خونه رو پر کرده بود، حسابی طرفدار پیدا کرد. برای درست کردن عدس پلوی خوشمزه، باید عدس ها رو از قبل خیس کنین. برنج رو هم باید خیس کنین و بعد آبکش کنین. عدس و برنج رو با هم مخلوط کنین و توی قابلمه بریزین. کشمش و خرما رو هم تفت بدین و روی عدس پلو بریزین. میتونین برای طعم بهتر، کمی دارچین هم به عدس پلو اضافه کنین. بعضی ها هم پیشنهاد میدادن کمی گوشت چرخ کرده تفت داده شده هم به عدس پلو اضافه کنین.
10. خورشت قیمه نذری
خورشت قیمه ای که رنگش حسابی قرمز بود و لپه هاش کاملاً پخته بودن، یادآور طعم قیمه های نذری بود. برای درست کردن خورشت قیمه خوب، باید لپه ها رو از قبل خیس کنین. گوشت رو هم باید تفت بدین و با پیاز و ادویه ها بپزین. لپه ها و رب گوجه فرنگی رو هم اضافه کنین و خورشت رو بذارین خوب جا بیفته. میتونین برای طعم بهتر، کمی زعفران و گلاب هم به خورشت اضافه کنین. بعضی ها هم پیشنهاد میدادن کمی پودر هل به خورشت اضافه کنین تا عطرش عالی بشه.
11. دلمه برگ مو ترش و شیرین
دلمه های برگ مویی که هم طعم ترش و هم طعم شیرین رو با هم داشتن و برگ هاشون حسابی نازک بودن، خیلی خوشمزه به نظر می رسیدن. برای درست کردن دلمه برگ مو خوب، باید برگ های مو رو از قبل بجوشونین تا نرم بشن. برنج و لپه رو هم باید بپزین. سبزیجات معطر و گوشت چرخ کرده رو هم تفت بدین و با برنج و لپه مخلوط کنین. برگ های مو رو با این مواد پر کنین و دلمه ها رو توی قابلمه بچینین. میتونین برای طعم بهتر، از شکر و آبغوره هم توی دلمه ها استفاده کنین. بعضی ها هم پیشنهاد میدادن کمی نعناع خشک هم به مواد دلمه اضافه کنین تا خوش عطر بشه.
12. سوپ جو پر ملات
سوپ جویی که توش پر از مرغ و سبزیجات بود و حسابی غلیظ و خوش طعم به نظر می رسید، برای روزهای سرد زمستون خیلی مناسب بود. برای درست کردن سوپ جوی خوشمزه، باید جو پرک رو از قبل خیس کنین. مرغ رو هم باید با پیاز و ادویه ها بپزین و ریش ریش کنین. سبزیجات سوپ رو هم خرد کنین و با جو و مرغ توی قابلمه بریزین. میتونین برای طعم بهتر، از خامه و آبلیمو هم توی سوپ استفاده کنین. بعضی ها هم پیشنهاد میدادن کمی قارچ هم به سوپ اضافه کنین تا مقوی تر بشه.
13. آش شله قلمکار
گوشت رو هم باید با پیاز و ادویه ها بپزین و ریش ریش کنین. حبوبات و گوشت رو با هم توی قابلمه بریزین و با حرارت ملایم بپزین. سبزی آش رو هم خرد کنین و به آش اضافه کنین. میتونین برای طعم بهتر، از کشک و نعناع داغ هم توی آش استفاده کنین.
14. میرزا قاسمی دودی
میرزا قاسمی ای که بادمجان هاش حسابی دودی شده بودن و طعم سیرش کاملاً حس می شد، خیلی خوشمزه و اشتها آور به نظر می رسید. برای درست کردن میرزا قاسمی خوب، باید بادمجان ها رو روی ذغال یا توی فر کبابی کنین تا کاملاً دودی بشن. پوست بادمجان ها رو بگیرید و اونها رو ساطوری کنین. سیر رو هم رنده کنین و توی روغن تفت بدین. گوجه فرنگی ها رو هم رنده کنین و به سیر اضافه کنین. بادمجان ها رو هم اضافه کنین و مواد رو خوب مخلوط کنین. میتونین برای طعم بهتر، از تخم مرغ هم توی میرزا قاسمی استفاده کنین.
15. کباب کوبیده آبدار
کباب کوبیده ای که حسابی آبدار بود و طعم پیاز و ادویه هاش کاملاً حس می شد، خیلی خوشمزه و لذیذ به نظر می رسید. برای درست کردن کباب کوبیده خوب، باید از گوشت چرخ کرده مخلوط گوسفندی و گوساله استفاده کنین. پیاز رو هم رنده کنین و آبش رو بگیرین. گوشت و پیاز و ادویه ها رو خوب ورز بدین تا مواد منسجم بشن. کباب ها رو روی سیخ بزنین و روی ذغال کباب کنین. میتونین برای طعم بهتر، از گوجه فرنگی کبابی هم همراه کباب استفاده کنین.
16. خورش فسنجان با طعم ملس
خورش فسنجانی که هم رنگش تیره بود و هم طعم ملس داشت، خیلی خوشمزه و مجلسی به نظر می رسید. برای درست کردن خورش فسنجان خوب، باید گردو رو آسیاب کنین. مرغ یا گوشت رو هم باید تفت بدین و با پیاز و ادویه ها بپزین. گردو و رب انار رو هم اضافه کنین و خورش رو بذارین خوب جا بیفته. میتونین برای طعم بهتر، از شکر هم توی خورش استفاده کنین. بعضی ها هم پیشنهاد میدادن کمی رب گوجه فرنگی هم به خورش اضافه کنین تا رنگش بهتر بشه.
17. کله پاچه تمیز و خوشمزه
کله پاچه ای که حسابی تمیز شده بود و طعم سیر و پیاز و آبلیمو توش حس می شد، خیلی خوشمزه و لذیذ به نظر می رسید. برای درست کردن کله پاچه خوب، باید کله و پاچه رو حسابی تمیز کنین. کله و پاچه رو توی قابلمه بذارین و با پیاز و سیر و ادویه ها بپزین. میتونین برای طعم بهتر، از آبلیمو هم توی کله پاچه استفاده کنین. بعضی ها هم پیشنهاد میدادن کمی برگ بو هم به کله پاچه اضافه کنین تا بوش بهتر بشه. حتما قبل از خوردن کله پاچه، مغز و چشم ها رو جدا کنین.
18. کباب ترش گیلانی
کباب ترش گیلانی که با رب انار و گردو مزه دار شده بود و طعم ترشش آدم رو به هوس می انداخت، خیلی خوشمزه و وسوسه انگیز به نظر می رسید. برای درست کردن کباب ترش گیلانی خوب، باید گوشت گوسفندی رو به قطعات کوچک خرد کنین. گوشت رو با رب انار، گردو آسیاب شده، پیاز رنده شده، سیر رنده شده، روغن زیتون، سبزیجات معطر (جعفری، گشنیز، نعناع) و ادویه ها (نمک، فلفل، زردچوبه) مخلوط کنین. مواد رو خوب ورز بدین و بذارین حداقل 2 ساعت توی یخچال بمونه تا مزه دار بشه. گوشت ها رو به سیخ بکشین و روی ذغال کباب کنین. میتونین کباب ترش رو با برنج کته و سبزی خوردن سرو کنین.
19. سالاد الویه خوشمزه و مجلسی
سالاد الویه ای که با سس فراوون و تزئینات زیبا درست شده بود و طعم خیارشور و نخود فرنگی توش کاملاً حس می شد، خیلی خوشمزه و مجلسی به نظر می رسید. برای درست کردن سالاد الویه خوب، باید سیب زمینی و تخم مرغ رو آب پز کنین. خیارشور و مرغ پخته (یا ژامبون) رو هم نگینی خرد کنین. سیب زمینی و تخم مرغ رو هم رنده کنین. همه مواد رو با هم مخلوط کنین و بهش سس مایونز، نمک، فلفل و آبلیمو بزنین. میتونین برای طعم بهتر، از نخود فرنگی و هویج پخته هم توی سالاد استفاده کنین.







در عکاسی غذا، انتخاب زاویه مناسب یکی از عناصر کلیدی است که کمتر بهش پرداخته شده. زاویه 45 درجه برای نشان دادن عمق و بافت غذا بسیار موثر است، ولی زاویه مستقیم از بالا برای غذاهای مسطح یا پلاستری بهتر جواب می دهد. اجرای این دو شیوه در عکس های خودم تفاوت چشمگیری در جذابیت بصری ایجاد کرده است.
در بخش نورپردازی، علاوه بر نور طبیعی، استفاده از رفلکتورهای ساده خانگی می تواند سایه های ناخواسته را از بین ببرد. یک تکه فوم برد سفید یا حتی یک صفحه کاغذ A4 می تواند به عنوان رفلکتور ارزان قیمت عمل کند. این تکنیک را در عکاسی از دسرها امتحان کردم و نتایج قابل قبولی داشت.
رنگ بشقاب و صفحه غذا نباید با خود غذا در تضاد باشد. بشقاب های سفید یا خاکستری روشن برای اکثر غذاها مناسب هستند، چون رنگ مواد غذایی را بهتر نشان می دهند. در یک پروژه عکاسی حرفه ای متوجه شدم که بشقاب های رنگی حواس بیننده را از اصل غذا پرت می کند.
تداخل بافت ها در عکاسی غذا نکته ظریفی است که موجب جلب توجه می شود. ترکیب بافت نرم و ترد در یک قاب می تواند عکس را پویاتر نشان دهد. عکسی از یک کیک شکلاتی با بستنی و گردوی خرد شده که اخیرا گرفتم، این تکنیک را به خوبی نمایش می داد.
ویرایش عکس غذا باید ظریف و حساب شده باشد. افزایش بیش از حد اشباع رنگ، غذا را غیر طبیعی و ناخوشایند نشان می دهد. در عوض، تنظیم ملایم کنتراست و نوردهی می تواند بدون تغییر در ماهیت غذا، کیفیت عکس را بهبود بخشد. این رویکرد در کارهای اخیرم بسیار مفید واقع شد.
عکاسی از فرآیند پخت می تواند جذابیت ویژه ای داشته باشد. عکاسی از دود rising از غذای داغ یا قطرات آب روی سبزیجات تازه، حس تازگی و گرما را منتقل می کند. در یکی از پروژه ها، عکاسی از بخار rising از یک کاسه سوپ داغ، بازخورد بسیار مثبتی دریافت کرد.
مطالب سایت شما در حوزه عکاسی غذا از جامعیت و تخصص برخوردار است. بررسی چند مطلب دیگر در بخش های مختلف سایت نشان داد که محتوای با کیفیت و کاربردی، ویژگی ثابت مطالب شماست. شیوه ارائه اطلاعات در این سایت می تواند الگوی خوبی برای علاقه مندان به عکاسی غذایی باشد.